Gevulde Bavette Rollade

  1. Snij de bavette iets open zo dat hij overal even dik is. Dat noemen we ook wel vlinderen.
  2. Bestrooi hem eerst met peper en zout, daarna leg je de parmaham er op, vervolgens smeer je de pesto er overheen. Dan doe je de verse spinazie, pijnboompitten en de Parmezaanse kaas. 
  3. Rol de bavette op tot een rollade, Maak hem vast met touw. Je doet eerst een touwtje in het midden, vervolgens links en recht op het uiteinden. Een kruis touwtje in de lengte en de breedte. Als laatste doe je links en rechts naast het middelste touwtje nog een touwtje. Zo is hij mooi opgeknoopt.   
  4. Je kan hem klaarmaken op de BBQ wat eigenlijk wel het lekkerste is. Maar in de oven kan ook prima. Bak hem dan wel even aan in de pan. Gaar hem tot een kern van 55 graden. Dat gaat het makkelijkste met een vlees thermometer.
  5. Is de bavette op kern 55 graden laat hem dan nog 10 minuten rusten voor dat je hem gaat snijden.

Variatie tip

Je kan er ook zongedroogde tomaten in doen als je dat lekker vindt.