Filetrollade met Franse sjalotjessaus

  1. Dep de rollade droog met keukenpapier. Verhit 50 g boter in een braadpan en bak hierin de rollade in ca. 10 minuten rondom bruin. Braad de rollade op zacht vuur ca. 40-50 minuten met het deksel schuin op de pan en keer het vlees tussentijds enkele malen om. Voeg, indien de boter te donker wordt, tussentijds een scheutje bouillon toe.
  2. Verhit 30 g boter in een sauspan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook ca. 4 minuten op zacht vuur. Voeg de vleesfond, wijn, tijm en rozemarijn toe en laat dit op zacht vuur tot de helft inkoken.
  3. Neem de rollade uit de pan, breng deze op smaak met zout en peper en laat de rollade op een plank rusten afgedekt met aluminiumfolie. Bind de saus met allesbinder en breng deze op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de rollade met een vleesmes in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal. Serveer de saus er apart bij.

Lekker met aardappelkroketjes en haricot verts.